BREZA TRAVEL logo

Najbolji hoteli ZA PORODICE u Crnoj Gori
⭑⭑⭑⭑⭑

Detaljno smo pregledali i nezavisno ocenili hotele za porodice na Crnogorskom primorju u 2022. kako bismo rangirali najbolje.

BRZI PREGLED REZULTATA

Ako nemate vremena za detalje, evo kratkog pregleda konačnog izbora:

Najbolje ocenjen

hotel-splendid crna gora

Hotel Splendid

Najpovoljnije cene

hotel Ajana Crna Gora

NAPOMENA: Naš izbor hotela je potpuno nezavisan. Ocene nisu zasnovane samo na ličnom iskustvu već na objektivnim činjenicama.

METODOLOGIJA: Kako smo birali i ocenjivali hotele?

Kao kriterijume za izbor koristili smo sledeće pokazatelje: sadržaj i aktivnosti za decu u hotelu, veličina i kvalitet porodičnih soba, cene i popusti za decu, kako su porodice ocenile hotel (Booking.com recenzije), turističke atrakcije i sadržaji u blizini. Svaki od ovih pokazatelja može doneti od 1 do 5 bodova.

Na ukupni zbir bodova se dodaje još po 1 bod za svaki od sledećih ispunjenih kriterijuma: sopstvena plaža, igraonica, animacija, krevetac na zahtev, aktivnosti za decu u zatvorenom i na otvorenom, obroci za decu, dečiji otvoreni bazen, dečiji zatvoreni bazen, spa centar, fitnes centar, tretmani lica i tela, masaže, dozvoljeni kućni ljubimci.

Kao što se može primetiti, pri izboru su najvažniju ulogu imali kriterijumi koji se tiču zadovoljstva dece, ali i roditelja, pa i kućnih ljubimaca. Ostale kriterijume koji ovde nisu navedeni, poput kvalitetne hrane, ljubaznog osoblja, dobrog wi-fi signala jednostavno podrazumevamo i hoteli koji ne ispunjavaju neke od tih bazičnih kriterijuma dobre usluge nisu ni uzeti u razmatranje.

Lista najboljih hotela za porodice sa decom za letovanje u Crnoj Gori

 NAJBOLJE OCENJENI HOTEL 

1. Splendid Conference & Spa Resort

najbolji hoteli u crnoj gori - hotel splendid

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★★★

Komfor porodične sobe ★★★★☆

Cene i popusti za decu ★★★★★

Prosečna ocena porodica ★★★★★

Turistički sadržaji u blizini ★★★★★

Prema našim rezultatima Splendid Conference & Spa Resort predstavlja najbolji hotel za porodice sa decom na Crnogorskom primorju. Pored mnonoštva aktivnosti za decu unutar i izvan hotela, lepo opremljenih porodičnih soba i odlične lokacije, porodice rado biraju ovaj hotel jer nudi i veoma povoljne cene smeštaja.

Hotel Splendid nalazi se na divnoj plaži u Bečićima. Prednost ove lokacije je što pruža mirniji porodični odmor, dok je Stari grad u Budvi udaljen svega 1km sa svim svojim sadržajima i aktivnostima.

Hotel poseduje više unutrašnjih i spoljašnjih bazena, a neki su prilagođeni baš deci, što je od velikog značaja za najmlađe. Krevetac na zahtev besplatan je za decu do 1 godine, a hotel nudi i obroke za decu (uz doplatu). Deci je na raspolaganju veliki broj aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom, a uz doplatu je moguća i usluga čuvanja dece.  I dok najmlađi mogu uživati u brojnim aktivnostima, roditelji se mogu opustiti u SPA centru ovog SPA rizorta.

Usluge u hotelu koje su od značaja za porodice:

2. Pearl Beach Hotel & Resort

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★★★

Komfor porodične sobe ★★★★★

Cene i popusti za decu ★★★★★

Prosečna ocena porodica ★★★★★

Turistički sadržaji u blizini ★★★★☆

Drugo mesto zauzima Pearl Beach Hotel & Resort u Čanjukoji je nastao renoviranjem nekadašnjeg odmarališta Biserna obala. Čanj je decenijama bilo mesto poznato kao dečije odmaralište, pa pored brojnih sadržaja za decu u samom hotelu, postoji još niz drugih pogodnosti za porodice u samoj destinaciji.  

Naričito ističemo da je ovo jedini hotel koji nudi All Inclusive uslugu što je od velikog značaja za porodice i obezbeđuje pravi odmor bez brige o obrocima u toku dana. Porodične sobe i apartmani nisu naročito prostrani i opremljeni su nešto skromnije u odnosu na većinu drugih hotela sa ove liste. 

3. Kalamper Hotel & Spa

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★★★

Komfor porodične sobe ★★★★★

Cene i popusti za decu ★★★☆☆

Prosečna ocena porodica ★★★★★

Turistički sadržaji u blizini ★★★★☆

Veoma dobra opcija za porodično letovanje u Crnoj Gori jeste i hotel Kalamper, koji se nalazi u Dobrim Vodama, i poseduje sopstvenu plažu. Sobe namenjene porodicama su veoma komforne i izuzetno lepo opremljene i pružaju visok nivo udobnosti.

Krevetac na zahtev dostupan je za decu do 3 godine starosti bez nadoknade, a hotel nudi i pripremu obroka za decu. Odrasli mogu uživati u brojnim uslugama i tretmanima SPA centra. Napominjemo da prisustvo kućnih ljubimaca nije dozvoljeno. 

4. Boutique Hotel Kredo

Boutique Hotel Kredo Crna Gora

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★☆☆

Komfor porodične sobe ★★★★★

Cene i popusti za decu ★★★★★

Prosečna ocena porodica ★★★★☆

Turistički sadržaji u blizini ★★★★☆

Boutique Hotel Kredo nalazi se u Herceg Novom, neposredno pored plaže sa divnim pogledom na Bokokotorski zaliv. U samom hotelu pored lepo opremljene igraonice nema mnogo sadržaja za decu, ali postoji mogućnost čuvanja dece uz nadoknadu što može biti značajno i dati roditeljima par sati „slobodnog“ vremena. 

Hotel bez nadoknade može pripremiti posebne obroke za decu, a na zahtev je dostupan i krevetac u sobi. Vredi napomenuti da boravak nije dozvoljen kućnim ljubimcima. Možemo reći da kvalitet usluge u ovom hotelu nadmašuje cene boravka i smeštaja. 

 HOTEL SA NAJVIŠE ZELENILA 

5. Hotel Rivijera

Hotel Rivijera Crna Gora

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★★★

Komfor porodične sobe ★★★★☆

Cene i popusti za decu ★★★★★

Prosečna ocena porodica ★★★★☆

Turistički sadržaji u blizini ★★★★☆

Hotel Rivijera nalazi se u Petrovcu na par minuta od plaže. Odlikuje se velikom zelenom površinom u dvorištu sa dosta drveća koje pruža dovoljno hlada u vrućim danima i predstavlja odlično i bezbedno mesto za igru dece, čak i u najtoplijem delu dana.

Hotel se nalazi na prilično dobroj lokaciji, nedaleko od centra i poseduje igraonicu za decu. Petrovac je, inače, mesto koje porodice rado biraju za svoj odmor.  Ovaj hotel je među retkim koji dozvoljavaju boravak kućnim ljubimcima, te ukoliko je to od značaja za vas, razmotrite bukiranje smeštaja u ovom objektu. 

 NAJVIŠI KVALITET USLUGE 

6. Dukley Hotel & Resort

Dukley Hotel & Resort Crna Gora

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★★☆

Komfor porodične sobe ★★★★★

Cene i popusti za decu ★★☆☆☆

Prosečna ocena porodica ★★★★☆

Turistički sadržaji u blizini ★★★★☆

Dukley Hotel & Resort jedno je od nekoliko ekskluzivnih premium odmarališta u Crnoj Gori. U pitanju je hotel koji pruža najviši nivo usluge porodicama koje letuju u Crnoj Gori, ali namenjen je visokoplatežnoj klijenteli. Zapravo, visoka cena je i jedini nedostatak koji možemo dodeliti ovom hotelu, ali će neki gosti to posmatrati i kao prednost.

Hotel poseduje izuzetno opremljene, komforne i po najvišim standardima uređene sobe i apartmane. Tu je nekoliko plaža, bazena, a Budva je udaljena svega nekoliko minuta. Dukley Hotel & Resort se izdvaja vrhuskom hranom izuzetnim restoranima, kao i wellness centrom.

NAJPOVOLJNIJE CENE 

7. Hotel Ajana

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★☆☆

Komfor porodične sobe ★★★★☆

Cene i popusti za decu ★★★★☆

Prosečna ocena porodica ★★★★★

Turistički sadržaji u blizini ★★☆☆☆

Hotel Ajana nalazi se u Ulcinju, nedaleko od Velike plaže i predstavlja najpovoljniji hotel za  porodično letovanje u Crnoj Gori. Niske cene ipak dolaze i sa nekim nedostacima, pa u ovom hotelu nećete dobiti krevetac za bebe, nema igranonice niti mnogo sadržaja za decu. Ipak, otvoreni bazen i blizina Velike plaže, uz pomenute niže cene, čine da porodice rado biraju ovo mesto i daju ovom hotelu visoke prosečne ocene.

8. Falkensteiner Hotel Montenegro

Falkensteiner Hotel Montenegro

Aktivnosti za decu u hotelu ★★☆☆☆

Komfor porodične sobe ★★★★☆

Cene i popusti za decu ★★★★☆

Prosečna ocena porodica ★★★★☆

Turistički sadržaji u blizini ★★☆☆☆

Falkensteiner Hotel Montenegro nalazi se na par minuta hoda od plaže u Bečićima, nedaleko od Budve. Za goste je obezbeđen privatni deo plaže, što uz spoljašnji i unutrašnji bazen pruža dovoljno rekreativnih sadržaja za celu porodicu.

Roditelji mogu uživati u brojnim sadržajima i blagodetima SPA centra, ali izostaju dodatni sadržaji za decu. Hotel ne daje opciju ubacivanja krevetca za bebe.

9. Vile Oliva Hotel & Resort

Vile Oliva Hotel crna gora 1

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★★☆

Komfor porodične sobe ★★★★☆

Cene i popusti za decu ★★☆☆☆

Prosečna ocena porodica ★★★☆☆

Turistički sadržaji u blizini ★★★☆☆

Vile Oliva Hotel nalazi se se nalazi se u Petrovcu, na svega 2 minuta od plaže. Izdvaja se po tome što gostima pruža All inclusive uslugu, što može biti od velikog značaja za većinu porodica.

U ovom hotelu deca starija od 6 godina se tretiraju kao odrasle osobe, što može negativno uticati na cenu smeštaja.

Krevetac na zahtev je dostupan besplatno za decu do jedne godine. Prednost hotela je što poseduje igraonicu u zatvorenom i igralište na otvorenom, kao i otvoreni i zatvoreni bazen, pa će deca uvek imati mesto za igru bez obzira na vremenske uslove i period godine. 

10. Sunset hotel & beach

sunset-hotel-montenegro 2

Aktivnosti za decu u hotelu ★★★☆☆

Komfor porodične sobe ★★★☆☆

Cene i popusti za decu ★★★★☆

Prosečna ocena porodica ★★★★☆

Turistički sadržaji u blizini ★★★☆☆

Sunset hotel & beach nalazi je izuzetno lep i udoban hotel koji se nalazi u Dobrim vodama, na svega minut hoda od plaže. Nedostaci hotela ogledaju se u manjku sadržaja za decu, ne toliko turističkih sadržaja u blizini hotela i možda nešto manjim sobama za porodice. 

Ipak, obzirom na blizinu plaže, visok nivo usluge i relativno nižim cenama (u odnosu na većinu hotela sa ove liste), možemo reći da se Sunset hotel & beach sa pravom nalazi na ovoj listi i da su porodice veoma zadovoljne boravkom. Od značaja je informacija da je dodatni krevetac dostupan bez nadoknade za decu do 4 godine. 

NAPOMENA: Ovaj tekst je informativnog karaktera i BrezaTravel.rs ne snosi bilo kakvu odgovornost za eventualno loše iskustvo u nekom od preporučenih objekata. Istraživanje je urađeno na bazi našeg ličnog iskustva, ali i objektivnih informacija dostupnih na sajtu Booking.com, te recenzija porodica koje su već boravile u ovom hotelu. Cilj ovog teksta je da porodicama uštedi dragoceno vreme u izboru najboljeg hotela za odmor na Crnogorskom primorju.

Ukoliko uočite grešku ili nedostatak u informacijama, ili smatrate da smo napravili određeni propust, možete nas kontaktirati i rado ćemo razmotriti sve vaše predloge i sugestije.